Albuquerque, New Mexico

Waar we een mix van vibes oppikten: meer Route 66-nostalgie belandt hier in de mix met invloeden van de Mexicaanse cultuur, van lokale indianenstammen, zelfs nog een beetje van Breaking Bad, het lokale culturele exportproduct. ‘s All Good, Man!

De route

Vanuit Amarillo was het één rechte lijn, nog steeds de Interstate 40, waar we het landschap steeds droger en rotsiger zagen worden. We reden vandaag ongeveer vierenhalf uur.

Het hotel

We verbleven downtown, in een viersterren Doubletree by Hilton-hotel. Het was, na vier dagen van opperste vrijheid, nog eens een vooraf vastgelegd ankerpunt, maar ook hier waren we vlot geraakt: we hadden de afgelopen dagen toch nog vlot doorgereden, zonder dat het zo voelde. Het hotel is een van de weinige hoge gebouwen die Albuquerque telt, het uitzicht was dan ook uitstekend. Een nacht kostte ons hier € 160.

De stad

Albuquerque herbergt een groot deel van de bevolking van New Mexico: er wonen 770.000 mensen in het hele grootstedelijke gebied, terwijl de staat in totaal maar zo’n 2 miljoen inwoners telt. Maar het is een bruisende stad, met meerdere wijken die verschillende vibes hebben. Downtown wordt doorboord door de oude Route 66, en Old Town heeft Spaanse vibes, maar de wijk waar we het meeste hebben genoten was Nob Hill. Waar we deze avond – het was dan ook een zaterdag – doordronken. In het boek grijp ik die gebeurtenis aan om het eventjes over het drankverbruik van de Amerikanen te hebben.

In de late namiddag hebben we downtown cowboyhoeden gekocht. Lees hier en hier wat meer over wat de betekenis van dat hoofddeksel is voor Amerikanen, en hier worden de verschillende vormen uitgelegd.

No Comments :

juli 2024
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

* Your email address will not be published.