Toen videogames aan het einde van de jaren 90 opgroeiden van een speeltje in de speelgoedwinkel tot een nieuw entertainmentmedium in zijn eigen recht, ben ik die nieuwe kunstvorm gaan chroniqueren met degelijke videogamejournalistiek. Tijdens mijn eerste jaren gebeurde dat eerder in de marge van de verhalen die ik schreef over technologie en het zakenleven, maar sinds pakweg 2007 werd het de primaire focus in mijn werk. Daar zitten vanzelfsprekend de klassieke inhoudelijke previews en reviews bij, maar ik voel ook de mensen àchter de games aan de tand (waarvoor ik vaak reizen onderneem naar de studio’s waar de spellen worden gemaakt), en benader het medium ook vanuit culturele en zakelijke hoek.

Ik ben zelf een gamer sinds mijn negende, en bracht een goed deel van mijn late kindsheid en mijn tienerjaren door achter het scherm van een gameconsole, of met mijn neus in vakbladen als ACE, Amiga Format en Computer & Video Games, waarin ik de bewegingen achter de schermen van de opkomende game-industrie volgde. In zekere zin zijn mijn apenjaren een soort ‘voorstudie’ voor mijn huidige werk.

Sinds kort heb ik me ook bekwaamd in VR-storytelling, met een eerste project – het script van een virtuele mijnrondleiding in het Limburgse Genk – al achter de kiezen. Bovendien kan ik mezelf – met ruwweg vijfhonderd gamereviews geschreven tussen 1999 en vandaag – als consultant verdienstelijk maken voor gameontwikkelaars, in het design- en narratie-departement.

 

Recente artikels:

Verhaal / Na de Franse film en strip: de Franse videogame (De Morgen)

Opfrisser / Alles over Mass Effect (9lives)

Verhaal / Wat hebben gamemakers met een totalitair Amerika? (De Morgen)

Review / Halo Wars 2 (9lives)

Verhaal / Indie-games: kleine games, grote business (Data News)

Verhaal /  The Legend of Zelda: Breath of the Wild (De Morgen)

Review / Resident Evil 7 (9lives)

Verhaal / Homebrew-games voor stokoude consoles (De Morgen)

Verhaal / De miljoenen van eSports (Data News)

 

 

 

Vast cliënteel: