Los Angeles, California

Waar we het, na de aankomst, rustiger aan deden je zou verwachten in Los Angeles.

Santa Monica, einde van de rit

Route 66 eindigt op de pier van Santa Monica. En onze route ook. We parkeerden de wagen in het centrum, en liepen ‘m eerst af. Daarna een drank en iets te knabbelen bij Big Dean’s Ocean Front Cafe, beetje vaste prik iedere keer dat ik in Los Angeles ben. De roadtrip was feestelijk afgesloten.

De routes (meervoud) door L.A.

Vanuit Santa Monica reden we grotendeels over Sunset Boulevard naar onze laatste slaapplaats van de trip. De dagen daarna maakten we uitstappen naar onder meer Venice Beach en de Walk of Fame. Terug toerist! We sloegen downtown over, waar ik jaren eerder op Skid Row (net ten zuiden van de binnenstad), waar lui wonen die ruw werden ontwaakt uit de American Dream, een ervaring meemaakte die een diepe indruk op me heeft achtergelaten. 

Het hotel

We sliepen in het Dunes Inn, deels omdat we nog redelijk betaalbaar op Sunset Boulevard wilden overnachten, deels omdat we misschien die weghotel-vibe nog wat wilden aanhouden. Ook hadden ze zo onze wagen aan de deur, handig om tijdens de laatste korte nacht snel te vertrekken naar luchthaven LAX. We betaalden € 438 voor drie nachten.

Mel’s Drive-In

Ons allerlaatste morzeltje americana consumeerden we bij Mel’s op Sunset Plaza: een diner waar de fiftiessfeer erin werd gehouden, en waarvan een andere locatie (in San Francisco) het decor vormde voor American Graffiti van George Lucas.

De laatste avond

Mel’s Drive-In en Saddle Ranch waren afgesloten voor privé-events. Dus op de hotelkamer naar ‘Kojak’ gekeken. Dat klinkt als een anticlimax, maar op dit moment waren we wel wat klaar met de hele reis: het thuishonk lonkte. Op zondagochtend rond 3 uur gooiden we onze reiskoffers in de auto en reden we door een verlaten L.A. naar Inglewood, waar de luchthaven LAX ligt.

En dan naar huis!

Met resterende Amerika-vibes op het vliegtuig: op de vluchtkaart zag ik hoe we (veel sneller natuurlijk) min of meer dezelfde route in oostelijke richting maakten. En op het boordsysteem speelden ze American Graffiti.

No Comments :

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

* Your email address will not be published.