Technologie vergemakkelijkt je leven. Maar voordat ze dat doet, is ze eerst overweldigend en onberekenbaar. Goeie tech-verhalen blijven nodig om ervoor te zorgen dat argeloze gebruikers niet verloren lopen in de nieuwste ontwikkelingen.

Mijn eerste technologieverhaal, in 1999, was er een over het ‘Internet 2’-project, een soort sneller tweede internet, dat men destijds van plan was te bouwen omdat het commerciële internet te log dreigde te worden voor overheden en universiteiten. Dat artikel was voor het toenmalige multimediamaandblad Netwerk, waarvoor ik bleef schrijven totdat het in 2006 werd opgedoekt, en ook bij de krant De Morgen – mijn vaste werkgever tussen 2001 en 2008 – werd ik vooral aangehaald voor tech-artikels.

Ondertussen schrijf ik, als freelancer, over tech voor De Morgen, Data News, Trends en andere media. Met een lichte voorkeur voor gebruikerstechnologie, maar ik kijk ook graag naar toekomstige bewegingen in virtual reality, artificiële intelligentie, robotica en andere nieuwe ontwikkelingen die eraan komen.

 

Recente projecten:

Voor een boek bij de Epicorda-tentoonstelling in de Hasseltse Corda-campus, waar de Applecollectie van technologievisionair Peter Hinssen werd gecombineerd met stukken uit het verleden van Philips Hasselt, schreef ik een aantal hoofdstukken. Ik interviewde toplui van de voormalige elektronicafabriek op wier site vandaag de Corda Campus staat, zoals Gaston Bastieanes, en schreef een kroniek van producten als de cd en de Apple Newton, die met kennis van Bastiaens op de markt werd gebracht.

Warner Bros Television Production België hielp ik onlangs met de research voor een nieuw panelprogramma over technologie.

In het op bedrijfsklanten gerichte magazine Vision van BNP Paribas Fortis schreef ik artikels over het Internet of Things, gamification en virtual reality.

 

Recente artikels:

Longread: iPolice (Data News)

Longread: In de Smart City komt u nooit te laat (Data News)

 

 

Vast cliënteel: