Een oceaan ten westen van hier ligt een mythisch oord dat Amerika heet. De belangrijkste verhalen vind je er langs de meer dan zes miljoen kilometer wegen die door het land zijn getrokken. Ronald Meeus en zijn geliefde legden er daar tienduizend van af, tijdens een odyssee op vier wielen die hen van Boston naar Los Angeles bracht. Ze gingen er op zoek naar het Amerika dat ze vooral kennen van tv- en bioscoopschermen, naar de mystieke kracht die schuilgaat achter de prentjesmythe van de US of A.
Van het rustieke New England naar de verroeste industriële motor van de Midwest. Van de broeierige bakermat van de blues naar het rurale Oklahoma en Texas. Van de rust van een hutje aan de rand van de Grand Canyon naar de hitsige overdaad van Las Vegas. In Enkel in Amerika: een roadtrip door de mythe van de V.S. wordt de lezer niet alleen meegesleurd in een reis doorheen het indrukwekkende decor van de landelijke en stedelijke Verenigde Staten, maar ook door de Grote Verhalen waarop de land of the free is gebouwd. Tussen de meditatieve ritten door denkt Meeus ook terug aan zijn vijftig eerdere reizen naar dit verbijsterende continent.
Enkel in Amerika: een roadtrip door de mythes van de V.S. is tegelijkertijd een reisverhaal voor roadtrippers met gevoel voor Kerouac, een explainer over een al even onbegrepen als onbegrijpelijke grootmacht, en een mijmering over de blijvende impact van Americana.

Bestel het boek hier: