Las Vegas, Nevada

Waar we twee dagen lang met plezier de schaamteloosheid van deze stad der zonden ondergingen. Voorbij met de rust.

De route

Vanuit Hualapai Point was het slechts een rit van tweeëneenhalf uur naar ons hotel in Las Vegas. We passeerden daarbij eenzame woestijngemeenschap Dolan Springs, reden een stukje door Joshua Tree Forest, stopten eventjes om de Hoover Dam te bezichtigen, en passeerden Vegas-voorgeborchtes Boulder City en Henderson om Vegas te bereiken vanuit een van de omringende heuvelrijen. Om alvast in de Vegas-stemming te komen zetten we een Spotify-lijst met Rat Pack-crooners op.

https://open.spotify.com/playlist/73qRbp9X5LI2n9M0TWqdy8

Het hotel

We verbleven in de Golden Nugget op Fremont Street, een monument op zichzelf in het ‘oude’ Las Vegas. Om twee redenen was dat onze intentie: downtown Las Vegas zijn er meer mogelijkheden om je wagen weg te zetten in de buurt van je accomodatie, en dit stadsgedeelte is veel leuker, meer ongedwongen. Golden Nugget, vier sterren ondanks de relatief scherpe prijs van € 122 voor twee nachten. Dit was onze goedkoopste overnachting van de hele reis.

Viva Las Vegas!

En dan Vegas in. Twee avonden en nachten waarover we niets te vertellen hebben. Ik ben hier vaak geweest – heb onder meer in historische monumenten als Circus Circus geslapen, maar ook in luxehotels als de Wynn – maar het is iedere keer weer een prettig weerzien met deze prettig onbeschaamde stad, waarn Amerikanen komen tonen hoe weinig ze met geld in zitten. Ook met geld dat ze niet hebben.

No Comments :

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

* Your email address will not be published.