Stockbridge, Massachusetts

Waar we de ‘Most Charming Small Town in America’ bezochten. En een laatste stukje New England-vibes meemaakten.

De route

We reden hier gisteren door de Berkshires, een bosrijke en heuvelachtige streek in het westen van Massachusetts. Rustige rit, waarin we alle tijd hadden om de omgeving in ons op te nemen. Bij momenten kwamen we zo hoog dat er nog laatste sneeuw op de berm van de Interstate 90 lag. Daarna belandden we in Stockbridge, vlakbij de grens met de staat New York. 

Een Rockwelliaans paradijs

Dat Stockbridge, Massachusetts op een plaatje van de bekende Amerikaanse illustrator Norman Rockwell lijkt is geen toeval: hij wòònde hier gedurende een significant stuk van zijn leven. Vooral de architectuur van de gebouwen op Main Street en Elm Street, die de hoofdstraat kruist, zie je erg vaak in Rockwells werken terug. Toen we Main Streetoverschouwden zagen we zo het plaatje van Home for Christmas, waarin Rockwell begin jaren 1960 de hoofdstraat van zijn woonplaats aan het doek toevertrouwde.

Most Charming Small Town in America

Niet voor niets belandt Stockbridge relatief vaak in lijstjes van de meest charmante dorpen in de Verenigde Staten. Rockwell was overigens niet de enige bekende Amerikaan die hier ooit residentie hield. Stockbridge was ook de woonplaats van folkzanger Arlo Guthrie, die een lied schreef over het (ondertussen helaas allang gesloten) Alice’s Cafe hier in het centrum van het dorp. En ten noorden van dat centrum heeft de Italiaans-Amerikaanse acteur Terence Hill een ranch.

De Red Lion Inn

We verbleven in de schitterende Red Lion Inn, een hotel dat werd gebouwd in hetzelfde jaar als de Amerikaanse revolutie, en ons nog even in de Brits-koloniale sfeer hield. Meerdere Amerikaanse presidenten hebben hier overnacht, maar ook folkzanger Bob Dylan en acteur John Wayne. Krakende houten vloeren, een art deco-lift, fish & chips voor avondeten: sfeer! Ze hebben hier natuurlijk ook ontbijt, maar om toch iets van het leven in het dorp te proeven gingen we ’s anderendaags ontbijten in het Main Street Cafe

Nog meer Rockwell-vibes

Voordat we terug de baan op gingen, richting Niagara Falls, kochten we nog gebakjes in een bakkerijtje dat The Lost Lamb heet. Het interieur van dat tentje gaf ons nog een laatste zweem Rockwell mee: het deed ons denken aan diens bekende prent The Runaway (1959).

No Comments :

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

* Your email address will not be published.