Op PlayStation Vita zijn alleen nog Japanse rpg’s thuis

Officieel is de PlayStation Vita, Sony’s technisch uitstekende maar helaas commercieel niet meer zo succesvolle handheldconsole, nog steeds te koop, maar zowel Sony zelf als de meeste grote gamehuizen hebben het ding allang opgegeven. De enige titels die er nog voor verschijnen komen uit het Land van de Rijzende Zon, en hebben ronkende namen als Atelier Shallie Plus: Alchemists of the Dusk Sea, Exist Archive: The Other Side of the Sky, MeiQ: Labyrinth of Death en Mystery Chronicle: One Way Heroics.

De superconsole van Sony gaat dus dezelfde weg op als zijn voorganger Playstation Portable: het enige écht nieuwe wat er nog op uitkomt zijn obscure Japanse role playing games. En de makers daarvan houden zich niet in om hun meest experimentele meuk los te laten.

Neem bijvoorbeeld The Caligula Effect, een jRPG die zich afspeelt in een digitale gevangenis die Mobius heet, en waarin je tegenstanders bestaan uit een bende kwade muziekproducers. Tijdens de speelduur van de game zijn er meer dan 500 personages die je kunt recruteren in je party, en het door Persona-oudgediendeTadashi Satomi geschreven verhaal gaat over de spelers hun “vlucht naar vrijheid terwijl ze de lelijke psychologische issues onderzoeken waardoor de verschillende personages in de game worden geplaagd.”

Uit op 2 mei.

 

 

 

 

 

 

 

No Comments :

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

* Your email address will not be published.